Alles over het online trainingsplatform
De zomer is van start! Zwembaden hebben een zomerrooster en de vereniging maakt fanatiek meters in het openwater. Om lekker fit te blijven en te werken aan je techniek is het fijn om tijdens de zomer toch het water in te springen. En hoe kun je dit nu beter doen dan met de gratis trainingsschema's van Mijnzwemcoach?
Het nieuwe trainingsplatform is speciaal gemaakt voor jou!
Wilde jij altijd al zwemmen of zwem je al regelmatig? Ga dan nu aan de slag met de verschillende schema's op ons nieuwe platform!
Het Dashbord op de website maakt het super eenvoudig om een training te kiezen en je progressie bij te houden! Zo kun je zien hoeveel meter je gezwommen hebt en hoeveel minuten je al bezig bent geweest. Een leuk extraatje is dat je ook ziet hoeveel calorieën je verbrand.
Daarnaast bevat ieder online schema genoeg video's om je te ondersteunen in techniek. Op dit moment zijn de trainingen beschikbaar voor Borstcrawl techniek en conditie, schoolslag en Openwaterzwemmen. Iedere maand voegen we een nieuwe discipline toe zoals rugcrawl maar ook Yoga en landtrainingen komen beschikbaar.
Door de zomervakantie heb je vaak toch net op andere tijden ruimte om te gaan zwemmen. Maar ook onderweg, of op vakantie kun je gericht aan de slag met de schema’s van Mijnzwemcoach. Door je pullbuoy als plank te gebruiken hoef je niet alles mee te nemen op vakantie om lekker aan de slag te gaan!
Het Dashboard wordt 1 augustus gelanceerd! Heb je al een account? Dan wordt deze automatisch zichtbaar. Nog geen account? Maak deze snel aan door hier te klikken of rechtsboven op inloggen te klikken.
Wat houdt het in, zwemmen met zwemschema?
Een zwemschema bestaat eigenlijk uit vier onderdelen. Inzwemmen, kern 1, kern 2 en uitzwemmen. Het in- en uitzwemmen spreekt denk ik voor zich. Het rustig starten en beëindigen van de training.
Het draait om de kernen. Kern 1 is opgebouwd uit techniekoefeningen en kern 2 draait om het verbeteren van uithoudingsvermogen of een herhaling van kern 1.
De geschatte tijd dat je er mee bezig bent wordt per onderdeel aangegeven, zodat je zelf kunt meten of je wel op schema ligt. Ook de rust tussen twee sets of oefeningen in dienen als leidraad om aan de gang te blijven (en niet zoals ik, soms iets te lang aan de kant blijf hangen). Evenals de benodigde hulpmaterialen. De zwemschema’s zijn opbouwend. Dus ieder schema is anders en alles bij elkaar bouwt het op in afstand of moeilijkheid, afhankelijk van het gekozen doel (conditie of techniek verbeteren).
Wat zijn de voordelen
Allemaal leuk en aardig natuurlijk zo’n schema. Maar waarom zou je nou met een zwemschema gaan zwemmen? Het grootste voordeel is dat het bijdraagt in het behalen van je doelen. Of je nu zwemt voor de hobby, om af te vallen, een triatlon te doen of wedstrijden wilt zwemmen. Het hebben van een doel werkt vaak motiverend. Maar als je het zelf allemaal moet uitvogelen kan het ook verrekte lastig zijn.
-
Een schema werkt als begeleiding.
-
Een stok achter de deur.
-
Het geeft houvast en richting voor een doel.
-
Techniekoefeningen blijven op deze manier een belangrijk onderdeel.
Publicatiedatum: 15-07-2024